Кабмін хоче змінити систему бронювання від мобілізації: які працівники будуть в пріоритеті

Читать на русском
Кабмін хоче внести зміни до системи бронювання. На те, чи людина залишиться в тилу, впливатимуть середня зарплата та рівень сплати податків.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Уряд хоче внести зміни до системи бронювання військовозобов'язаних. На те, чи людина залишиться в тилу, впливатимуть середня зарплата та рівень сплати податків.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

За словами чиновника, новий підхід дозволить зробити систему бронювання більш справедливою.

Шмигаль розповів, що після всіх змін пріоритетними для бронювання будуть працівники, які:

  • забезпечують життєдіяльність країни;
  • належать до критичних галузей економіки;
  • несуть вагоме податкове навантаження;
  • отримують офіційну зарплату на рівні середньої або вище середньої по галузі.

«Усі громадяни мають або захищати державу, або працювати та наповнювати держбюджет. Для того, щоб оборона була ефективною, щонайменше восьмеро працюючих повинні забезпечувати одного захисника», – стверджує Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно в Україні оновили критерії для визначення підприємств, за якими встановлюється бронь військовозобов'язаних працівників на період мобілізації та воєнного часу.

Верховна рада 7 лютого ухвалила у першому читанні урядовий законопроєкт про зміну правил військової служби, мобілізації та військового обліку. Зокрема, законопроєкт включає розширений перелік осіб, які мають право на відстрочку під час мобілізації, а також нові правила бронювання військовозобов'язаних.

Раніше в оборонному комітеті Ради розповіли, які зміни пропонують внести до законопроєкту про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: