Мобілізація в Україні: Зеленський підписав закон, що скасовує статус «обмежено придатний»

Читать на русском
У картці законопроєкту № 10313 зазначається, що 2 квітня документ повернуто до Верховної Ради з підписом керівника держави.
Офіс президента

У вівторок, 2 квітня, президент України Володимир Зеленський підписав закон, що зобовʼязує чоловіків, які були визнані обмежено придатними до служби, пройти повторну військово-лікарську комісію протягом 9 місяців.

Про це повідомляється на сайті Верховної Ради.

Які закони не підписує й не ветує Зеленський усупереч конституційним термінамВолодимир Зеленський не підписав у встановлений Конституцією термін 33 закони, 19 з них було ухвалено під час повномасштабної війни.

У картці законопроєкту № 10313 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» зазначається, що 2 квітня документ повернуто до Верховної Ради з підписом керівника держави.

Повідомляється, що проєкт закону передбачає «уточнення підстав виплати додаткової винагороди під час дії воєнного стану військовослужбовцям, які у зв’язку з поранення (контузією, травмою або каліцтвом), пов’язаним з виконанням обов’язків військової служби щодо захисту Батьківщини, визнані військово-лікарською комісією обмежено придатними до військової служби або непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців та зараховані у розпорядження відповідних командирів».

Зокрема, цим законопроєктом також передбачається соцзахист військових та поліцейських.

Нагадаємо, що сьогодні Зеленський підписав законопроєкт №10062, який передбачає повноцінний запуск системи електронного військового обліку в Україні.

Також перед цим стало відомо, що Зеленський підписав законопроєкт, який передбачає зниження мобілізаційного віку до 25 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: