У Польщі відреагували на відмову посла рф прибути до МЗС через інцидент з ракетою

Читать на русском
Польський уряд готує відповідь на дії посла росії Сергія Андрєєва, який відмовився відвідати МЗС у Варшаві.
Фото: PAP

Польський уряд готує відповідь на дії посла росії Сергія Андрєєва, який відмовився відвідати МЗС у Варшаві у зв'язку з прольотом ракети, випущеної проти України.

Про це заявив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш, його слова цитує Polsat News.

НАТО розглядає варіант збиття російських ракет біля своїх кордонів – МЗС ПольщіУ МЗС Польщі заявили, що у НАТО розглядають варіант збиття російських ракет, коли вони летять у бік території країн Альянсу.

Він наголосив, що рішення посла проігнорувати зустріч було «цілком неправильним».

«Ми не вперше маємо справу із порушеннями як законодавства, так і міжнародних стандартів. Це явне вираження презирства, і ми не можемо залишатися до нього байдужими», – зазначив він.

За його словами, найближчими днями влада Польщі прийме конкретне рішення у зв'язку з поведінкою Андрєєва.

«Ми контактуємо із цього приводу з міністром закордонних справ, прем'єр-міністром, президентом та Управлінням національної безпеки. Це мають бути наші узгоджені рішення, тому що це відповідь усієї польської держави», – додав він.

Нагадаємо, в ніч проти 24 березня в ході атаки на Україну російська ракета залетіла на територію Польщі і пробула там 39 секунд.

У Міноборони країни розповіли, за яких умов могли б збити російську ракету. При цьому у Польщі не виключають повторення подібних інцидентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: