У Міноборони Польщі розповіли, за яких умов могли б збити російську ракету

Читать на русском
Пілоти Польщі могли збити російську ракету, яка порушила повітряний простір країни, якби вона залетіла глибше та загрожувала безпеці поляків.
Getty Image

Пілоти Польщі могли збити російську ракету, яка порушила повітряний простір країни, якби вона залетіла глибше та загрожувала безпеці поляків.

Про це пише Wiadomosci, цитуючи радника міністра оборони Мечислава Бєнєка.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Відомо, що сьогодні російська ракета, яка летіла на висоті 400 метрів зі швидкістю 800 кілометрів на годину, залетіла на 2 кілометри вглиб території Польщі. Зафіксувавши її у повітря підняли дві пари F-16 – два польські та два американські винищувачі.

«Ракети, які мають на борту пілоти, могли б збити цей обʼєкт, якби він залетів глибше і загрожував нашій безпеці, але після 39 секунд він покинув нашу територію», – заявив радник.

За словами міністра оборони Польщі, американські і британські союзники після сьогоднішнього інциденту вирішили до кінця року залишити на території Польщі системи протиповітряної і протиракетної оборони «Sky Sаbre», а не до кінця березня, як планувалося.

Нагадаємо, цієї ночі росіяни здійснили третю масовану ракетну атаку на Україну за останні чотири доби.

Під час атаки російська ракета залетіла на територію Польщі та пробула там 39 секунд.

У Варшаві заявили, що вимагатимуть від росії пояснень з приводу порушення російською ракетою повітряного простору Польщі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: