НАТО розглядає варіант збиття російських ракет біля своїх кордонів – МЗС Польщі

Читать на русском
У МЗС Польщі заявили, що у НАТО розглядають варіант збиття російських ракет, коли вони летять у бік території країн Альянсу.
Фото: PAP

У НАТО розглядається питання про збиття російських ракет, що пролітають у бік території країн Альянсу.

Про це RMF24 сказав заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна.

МЗС Польщі та НАТО обговорили порушення повітряного простору російською ракетоюГлава МЗС Польщі Радослав Сікорський поінформував генсека НАТО Єнса Столтенберга про подробиці інциденту з російською ракетою.

«У НАТО аналізуються різні концепції, у тому числі, щоб такі ракети були збиті, коли вони знаходяться дуже близько до кордону НАТО – але це мало б статися за згодою української сторони та з урахуванням міжнародних наслідків – тоді ракети НАТО вражали б російські ракети за межами території НАТО», – сказав він.

За словами заступника міністра, росія, спрямовуючи ракету через повітряний простір Польщі, хотіла перевірити міцність оборони та пильність польських збройних сил.

Шейна також прокоментував неявку російського посла Сергія Андрєєва до МЗС – він заявив, що той виявив «дипломатичне дезертирство». Але Польща все одно передасть рф ноту протесту через порушення повітряного простору.

Нагадаємо, в ніч проти 24 березня в ході атаки на Україну російська ракета залетіла на територію Польщі і пробула там 39 секунд.

У Міноборони країни розповіли, за яких умов могли б збити російську ракету. При цьому у Польщі не виключають повторення подібних інцидентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: