МЗС Польщі та НАТО обговорили порушення повітряного простору російською ракетою

Читать на русском
Глава МЗС Польщі Радослав Сікорський поінформував генсека НАТО Єнса Столтенберга про подробиці інциденту з російською ракетою.
Polskie Radio

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський розповів генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу подробиці інциденту з російською ракетою, що порушила повітряний простір Польщі під час атаки у неділю, 24 березня.

Про це йдеться на сайті МЗС Польщі.

Як зазначається, керівник польської дипломатії підкреслив, що це ще один випадок, коли «дії росії, яка продовжує свою невиправдану і брутальну агресію проти України, загрожують і безпеці країн-членів НАТО».

При цьому, на порядку денному під час розмови були шляхи зміцнення безпеки повітряного простору Польщі та союзників, а також майбутня зустріч міністрів закордонних справ НАТО, яка буде зосереджена на підготовці до Вашингтонського саміту НАТО в липні.

Нагадаємо, в ніч проти 24 березня під час атаки російська ракета залетіла на територію Польщі і пробула там 39 секунд.

У Варшаві заявили, що вимагатимуть від рф пояснень щодо порушення повітряного простору. МЗС Польщі викликало російського посла.

Також у Польщі заявили, що пілоти могли збити ракету, якби вона залетіла глибше та загрожувала безпеці поляків.

Зазначимо, що напередодні посол рф не прийшов до МЗС Польщі дати пояснення щодо ракети, яка порушила повітряний простір.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: