У Польщі припустили, що ракети рф і надалі залітатимуть на її територію

Читать на русском
Поки триває війна в Україні, порушення повітряного простору Польщі російськими ракетами триватимуть, заявив спікер Сейму Шимон Головня.
Фото: Pixabay

Спікер Сейму Польщі Шимон Головня прокоментував порушення російськими маневреними ракетами повітряного простору Польщі у неділю, 24 березня.

Про це пише Польське радіо.

Зазначається, що посадовець не виключає повторення інциденту з порушенням російською ракетою повітряного простору Польщі під час масованих обстрілів України.

«Такі інциденти траплялися, трапляються і, швидше за все, доки триватиме війна в Україні, траплятимуться і надалі. Найважливіше, щоб ми були в безпеці, щоб всі системи працювали, щоб ми ще більше вдосконалювали ці системи і не шкодували ні сил, ні грошей на те, щоб озброїтися», – сказав спікер польського Сейму.

Також він наголосив на важливості вчасно реагувати на такі ситуації.

«Як виявилося, ми вміємо це робити», – сказав він, наголосивши, що будь-які дії, пов'язані з перехопленням і збиттям ракет, які порушують повітряний простір Польщі, слід здійснювати таким чином, щоб не завдати шкоди польському цивільному населенню.

«Збити таку ракету означає, що її уламки мають кудись впасти. Це стає неконтрольованим і значно складнішим процесом. Я переконаний, що армія поводилася тут саме так, як і повинна була поводитися», – підсумував Головня.

Нагадаємо, 24 березня російська ракета зайшла у повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і перебувала в ньому 39 секунд.

Через порушення ракетою повітряного простору МЗС Польщі викликало російського посла. У країні заявили, що вимагатимуть від росії пояснень через порушення повітряного простору ракетою.

Також у Міноборони Польщі розповіли, за яких умов могли б збити російську ракету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: