Крилата ракета рф залетіла на територію Польщі під час удару по Україні

Читать на русском
Російська ракета залетіла на територію Польщі під час удару по Україні в ніч проти 24 березня та пробула там 39 секунд. В небо піднімали авіацію.
mind.ua

Російська ракета залетіла на територію Польщі під час удару по Україні в ніч проти 24 березня. Через це в небо піднімали авіацію.

Про це повідомили в Міноборони Польщі.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

У дописі йдеться, що 24 березня о 4:23 одна з крилатих ракет, яка була випущена дальньою авіацією рф, порушила повітряний простір Польщі. Відомо, що об'єкт увійшов до польського простору в районі міста Осердув (Люблінське воєводство) і залишався там 39 секунд.

«Протягом усього польоту його спостерігали військові радіолокаційні системи. Сьогодні ввечері було запущено всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі. Серед іншого було задіяно польську та союзну авіацію», – додають у дописі.

В оборонному відомстві країни наголосили, що на постійній основі стежить за ситуацією на території України та завжди готові забезпечити безпеку польського повітряного простору.

Нагадаємо, 29 грудня у повітряний простір Польщі з боку України під час масованої ракетної атаки рф залетів невідомий повітряний об'єкт. Пізніше військові підтвердили, що то була російська ракета.

Міністерство закордонних справ Польщі вручило голові посольства рф ноту з вимогою пояснити порушення повітряного простору ракетою. Втім у росії відмовилися давати Польщі пояснення без надання «конкретних доказів» інциденту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: