Польща створить вертолітну базу поблизу кордону з Україною

Читать на русском
Влада Польщі побудує нову авіабазу біля кордону з Україною. На ній на постійній основі розміщуватимуться військові гелікоптери.
Фото: Збройні сили Польщі

Влада Польщі побудує нову авіабазу біля кордону з Україною. На ній на постійній основі розміщуватимуться військові гелікоптери.

Про це повідомило Міноборони Польщі.

На територію яких третіх країн залітали російські дрони та ракетиЗа час війни в Україні ракети та дрони не раз падали на території третіх держав або пролітали через їхній повітряний простір. Докладніше – на інфографіці.

Базу мають намір розмістити у місті Свідник Люблінського воєводства – цей населений пункт розташований лише за 85 кілометрів від України.

За словами міністра оборони країни Владислава Косиняка-Каміша, об'єкт буде розміщений на площі 100 га. Авіабаза дозволить посилити безпеку повітряного простору на сході країни.

«Поява тут постійної вертолітної бази є величезним посиленням функціонування збройних сил. Східна Польща – та частина країни, яка сьогодні заслуговує на загальну підтримку. Тут має бути постійна присутність військ НАТО, але й наша армія має інвестувати у ці райони. Сьогодні ми зміцнюємо цей потенціал безпеки та оборони», – сказав міністр.

Нагадаємо, 24 березня російська ракета зайшла в повітряний простір Польщі в районі населеного пункту Осердув Люблінського воєводства і була в ньому 39 секунд.

Через порушення ракетою повітряного простору МЗС Польщі викликало російського посла. Також у Міноборони Польщі розповіли, за яких умов могли б збити російську ракету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: