Зеленський на Ставці заслухав звіти щодо витрат та закупівлі боєприпасів

Читать на русском
Зеленський повідомив, що сьогодні він отримав детальні зведення з фронту, а також вислухав доповідь Головнокомандувача Збройних Сил України.
t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський 18 березня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ній обговорили ситуацію на фронті, будівництво оборонних рубежів та ситуацію зі снарядами в армії.

Про це президент розповів у своєму Telegram.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Зеленський повідомив, що сьогодні він отримав детальні зведення з фронту, а також вислухав доповідь Головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського щодо основних напрямків активних дій.

Також обговорили питання витрати та надходження боєприпасів, дані розвідки, стан виконання укладених контрактів та контрактування на майбутні періоди. Йдеться про закупівлю, а також виробництво техніки, озброєння та снарядів.

Зокрема, президент заслухав доповіді про виконання попередніх рішень Ставки, а саме:

  • щодо захисту об'єктів критичної інфраструктури: енергетика, водо- та газозабезпечення;

  • про продовження будівництва оборонних рубежів.

Нагадаємо, перші артилерійські боєприпаси, закуплені в країнах поза ЄС з ініціативи Чехії, можуть доставити в Україну не раніше червня.

Празі поки що вдалося закупити лише 300 тисяч артилерійських снарядів для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: