Німеччина профінансує закупівлю 180 тисяч снарядів для ЗСУ у межах чеської ініціативи

Читать на русском
Уряд Німеччини надасть кошти на закупівлю 180 тисяч боєприпасів для України у межах ініціативи Чехії. Постачання розпочнеться влітку.
Фото: DPA/Picture Alliance

Уряд Німеччини надасть кошти на закупівлю боєприпасів для України у межах ініціативи Чехії.

Про це заявив міністр оборони країни Борис Пісторіус у кулуарах зустрічі у форматі «Рамштайн», його цитує N-TV.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Він розповів, що Німеччина має намір профінансувати 180 тисяч артилерійських снарядів для українських військових.

Постачання боєприпасів «будуть відбуватися поетапно і розпочнуться цього літа».

«Крім того, ми законтрактували ще 100 тисяч пострілів 155-міліметрових боєприпасів на національному рівні. Тут також постачання в Україну планується розпочати цього року», – наголосив Пісторіус.

Нагадаємо, президент Чехії Петр Павел на полях Мюнхенської безпекової конференції оголосив, що знайшов близько 800 тисяч боєприпасів (500 тисяч калібру 155 мм і 300 тисяч – 122 мм) у третіх країнах, які члени ЄС могли б закупити для України.

До програми вже приєдналися Франція, Польща, Швеція, Норвегія, Бельгія, Латвія, Португалія, Фінляндія та інші країни Європи.

Раніше у Чехії заявили, що перші артилерійські боєприпаси, закуплені в країнах поза ЄС, можуть доставити в Україну не раніше червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: