Франція щомісяця постачатиме Україні авіабомби A2SM – міністр

Читать на русском
Франція постачатиме Україні до 50 авіабомб щомісяця, а також передаватиме по 3 тисячі снарядів.
Фото Міноборони України

Франція готова постачати Україні до 50 авіабомб A2SM щомісяця до кінця 2024 року. Також Париж збільшить постачання артилерійських снарядів для ЗСУ.

Про це заявив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, повідомляє видання Le Figaro.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За його словами, з січня 2024 року Франція надаватиме Україні близько 50 авіабомб класу «повітря-земля» A2SM (AASM Hammer).

Постачання Києву триватимуть не менше, ніж до кінця цього року. Бомби зможуть запускати з радянських літаків, зокрема МіГ і Су. Також збільшиться постачання боєприпасів.

«У період з лютого 2022 року до кінця 2023 року Франція постачала в Україну 2000 снарядів на місяць, з січня - 3000 снарядів на місяць», – сказав він.

При цьому він додав, що Москва не виграє війни проти України.

Нагадаємо, міністр також повідомив, що Франція виготовить 78 самохідних артилерійських установок Caesar для потреб Збройних сил України. Минулого року повідомлялося, що Франція виділить 200 млн євро на військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: