«Мужність не закінчується, закінчуються боєприпаси»: Столтенберг закликав посилити підтримку України

Читать на русском
Столтенберг закликав союзників посилити підтримку України та зазначив, що було б серйозною історичною помилкою дозволити путіну перемогти.
Reuters

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що в 2023 році союзники продовжували надавати Україні безпрецедентний рівень підтримки, але її все одно треба посилити.

Він сказав про це, виступаючи із річним звітом про роботу.

Танкова, авіаційна, IT та інші: які коаліції для підтримки України створили союзникиСоюзники створили дев'ять коаліцій для допомоги Україні. Їхні цілі та країн-учасники – на інфографіці.

Генсек зазначив, що в усьому Альянсі дві третини громадян хочуть, щоб їхня країна продовжувала підтримувати Україну.

Він нагадав, що минулого року союзники поставили Україні артилерію, боєприпаси, танки, БТР, патрульні катери, ППО, дрони, гелікоптери, а також системи дальньої дії.

«Безпрецедентна допомога з боку союзників НАТО допомогла Україні вижити як суверенній, незалежній державі. Але Україні потрібна ще більша підтримка. І їм це потрібно зараз. Українці не втрачають мужності. В них закінчуються боєприпаси. Водночас ми здатні забезпечити Україні те, що їй потрібне. Тепер нам потрібно продемонструвати політичну волю, щоб це зробити. Всім союзникам необхідно копати глибше та діяти швидко. Щодня затримка має реальні наслідки на полі бою в Україні. Тож це критичний момент. І було б серйозною історичною помилкою дозволити путіну перемогти. Ми не можемо дозволити авторитарним лідерам досягти свого, використовуючи силу. Це було б небезпечно для всіх нас», – сказав Столтенберг.

Нагадаємо, раніше Столтенберг заявив, що Альянс не має планів відправляти свої війська в Україну.

Наступна зустріч контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» відбудеться у Німеччині 19 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: