Трамп не підтримуватиме Україну у разі перемоги на виборах – Орбан

Читать на русском
Дональд Трамп не має наміру фінансувати підтримку України у разі повернення до влади після виборів у США.
Фото: Getty Images

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Дональд Трамп «не дасть жодної копійки на українсько-російську війну», якщо переможе на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки.

Про це він розповів в інтерв’ю угорському телебаченню, яке було записане після візиту Орбана до Флориди, де він зустрівся з Трампом, як кандидатом в президенти США.

«Дональд Трамп не дасть ні копійки на українсько-російську війну. Тому війна закінчиться, тому що очевидно, що Україна не може стояти на власних ногах. Якщо Америка не дасть грошей, самі європейці не зможуть профінансувати цю війну, і тоді війна закінчиться», – сказав Орбан.

Також він додав, що Трамп має «детальні миротворчі плани» щодо війни в Україні. Змісту цих планів угорський прем'єр не переповів, зазначивши лише, що вони збігаються з позицією Будапешта.

Крім того, Трамп «не хоче фінансувати безпеку Європи замість самих європейців».

«Якщо європейці бояться, то вони повинні заплатити за свою безпеку або ж зміцнити свої збройні сили», – сказав прем'єр-міністр Угорщини.

Нагадаємо, 8 березня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся з майбутнім кандидатом на президентських виборах США Дональдом Трампом та попросив його повернути мир.

Чинний президент США Джо Байден розкритикував Трампа за зустріч з Орбаном, заявивши, що представник Будапешта шукає диктатури.

Видання The Telegraph зазначає, європейські держави НАТО мають бути готові до можливості виходу Сполучених Штатів з блоку, оскільки такий сценарій можливий у разі перемоги Дональда Трампа на виборах.

Як відомо, 4 березня Верховний суд США дозволив Дональду Трампу балотуватися на президентських виборах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: