Трамп заявив, що у разі обрання президентом США буде диктатором «тільки в перший день»

Читать на русском
Трамп заявив, що у разі обрання президентом США буде диктатором лише у перший день нового терміну – закриє кордон із Мексикою та збільшить видобуток нафти.
Getty Images

Дональд Трамп заявив, що не стане диктатором у разі повторного обрання на пост президента США, «крім першого дня».

Він сказав про це в ефірі Fox News.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

В ефірі шоу колишнього президента запитали, чи відмовиться він від відплати своїм ворогам, якщо повернеться до Білого дому. Спочатку Трамп ухилявся від відповіді, але коли його запитали вдруге, сказав, що «стане диктатором лише в перший день» нового терміну. Йдеться, за його словами, про два конкретні питання – закриття кордону з Мексикою та збільшення видобутку нафти.

«За винятком першого дня. Я хочу закрити кордон та хочу бурити, бурити, бурити», — цитує Трампа NBC.

Пізніше Трамп прокоментував питання ведучого Шона Хенніті і сказав: «Мені подобається цей хлопець (Хенніті – ред.). Він каже: «Ти ж не збираєшся бути диктатором, чи не так?» Я говорю: «Ні, ні, ні. Окрім першого дня». Ми закриваємо кордон і буримо, буримо, буримо. Після цього я не диктатор».

Нагадаємо, Дональд Трамп неодноразово обіцяв «швидко закінчити війну в Україні».

Президент Володимир Зеленський закликав Трампа публічно представити свій «мирний план». Він також запрошував його приїхати до України, але колишній американський лідер відмовився.

При цьому Зеленський розраховує на продовження підтримки України з боку США, незалежно від результатів президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: