Трамп обійшов Байдена у гіпотетичних виборах – соцопитування

Читать на русском
Експрезидент США Дональд Трамп випереджає нинішнього главу держави Джо Байдена в гіпотетичних президентських виборах на 5%.
Фото: Reuters

Згідно з опитуванням, проведеним The New York Times та Сієнським коледжем, у гіпотетичному матчі-реванші експрезидент США Дональд Трамп, який знову планує балотуватися від Республіканської партії на виборах в листопаді цьоріч, випереджає чинного президента Джо Байдена на п'ять пунктів. Також він переміг на кокусах в трьох штатах.

Про це повідомляють The Hill та Reuters.

Вибори президента США: у яких штатах оскаржують участь ТрампаУчасть Дональда Трампа у президентських виборах у США оскаржується у більш ніж 30 штатах. На інфографіці – результати.

Згідно з опитуванням, 48% виборців висловили готовність проголосувати за колишнього президента, якщо вибори президента відбувалися б сьогодні і конкурували б Трамп і Байден. У той час як 43% проголосували б за Байдена.

Крім того, 65% респондентів вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, тоді як 24% вважають, що вона перебуває на правильному шляху.

Також відомо, що у суботу Трамп переміг на республіканських кокусах – зборах прихильників та членів партії – у Мічигані, Міссурі та Айдахо, здобувши там найбільшу кількість голосів на праймеріз.

У всіх трьох штатах Трамп переміг Ніккі Гейлі, свою основну суперницю серед республіканців.

Як зазначає Reuters, з перемогами в Айові, Нью-Гемпширі, Неваді, Віргінських островах США, Південній Кароліні, а тепер і в Мічигані, Міссурі та Айдахо, Трамп є беззаперечним лідером перегонів, а Гейлі тримається завдяки підтримці донорів, які прагнуть знайти альтернативу колишньому президенту.

На черзі – «супервівторок» 5 березня. У цей день відбудуться голосування за висунення кандидата у 15 штатах.

Зауважимо, на відміну від праймеріз, які проводять владу штатів перед президентськими виборами в США, кокуси влаштовує партійний апарат. Від їх результатів залежить голосування за кандидата у президенти на з'їзді.

Нагадаємо, суддя штату Іллінойс постановила виключити колишнього президента США Дональда Трампа з виборчих бюлетенів республіканських праймеріз на підставі «заборони заколотників», передбаченої 14-ю поправкою до Конституції.

Нещодавно Трамп переміг на праймеріз в Південній Кароліні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: