Байден відреагував на зустріч Трампа з Орбаном

Читать на русском
Президент США Джо Байден розкритикував свого конкурента на виборах Дональда Трампа за зустріч з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, заявивши, що представник Будапешта шукає диктатури.
Фото: Zoltán Fischer/EPA

Президент США Джо Байден розкритикував зустріч свого суперника на виборах Дональда Трампа з угорським прем’єром Віктором Орбаном і сказав, що очільник угорського уряду «шукає диктатури».

Про це пишуть Politico та The Guardian.

«Ви знаєте, з ким він (Трамп – ред.) зустрічається сьогодні у Мар-а-Лаго? Орбан з Угорщини, який прямо заявив, що не вважає, що демократія працює, і шукає диктатури», – сказав Байден.

Також чинний президент США наголосив, що бачить майбутнє, де «демократія захищається, а не применшується».

Крім того, Байден нагадав про заяву Трампа, що він «спонукатиме» російського диктатора володимира путіна здійснювати вторгнення до країн НАТО, які, на думку Трампа, сплачують недостатні фінансові внески у Альянсі.

Нагадаємо, 8 березня прем’єр Угорщини провів зустріч з експрезидентом США в американському штаті Флорида. Трамп під час зустрічі похвалив Орбана як «фантастичного лідера», а Орбан, своєю чергою, заявив, що Угорщині «потрібен мир», і «його ім'я» – Трамп.

Нещодавно глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що угорський уряд не бачить передумов для проведення зустрічі між прем’єр-міністром Віктором Орбаном та президентом України Володимиром Зеленським.

Раніше Сійярто зазначив, що зустріч Орбана та Зеленського відбудеться лише після виконання умов Угорщини.

Як відомо, нещодавно Орбан заявив, що Угорщина не хотіла б мати спільний кордон із росією, «оскільки в минулому це не призводило до нічого хорошого».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: