Дональду Трампу загрожує понад 500 років в'язниці

Читать на русском
Колишнього президента США Дональда Трампа можуть засудити до 561 року ув'язнення у рамках справ, фігурантом яких він став за останні місяці.
Фото: White House / globallookpress.com

Колишній президент США Дональд Трамп сумарно може провести понад пів тисячі років у в'язниці. Для цього достатньо довести провину у всіх чотирьох статтях обвинувачень ймовірного кандидата республіканців на президентських виборах США у 2024 році.

Про це пише видання The Hill.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Трамп у своєму листі щодо збору коштів у середу назвав Мін'юст «корумпованим», а це звинувачення – «незаконним».

«Звіти показують, що тепер мені може загрожувати 561 рік в'язниці за полювання на відьом лівих. Це шість життів», – розповів Трамп.

У США підсудних рідко засуджують до максимальних термінів ув'язнення за всіма пунктами звинувачення, зазначає The Hill, а терміни з різних злочинів можуть відбуватися паралельно, обмежуючи загальний час, який засуджений проводить у в'язниці.

Нагадаємо, США висунули звинувачення проти експрезидента Дональда Трампа в спробі скасувати результати виборів. Розслідування доводить, що намагаючись зберегти владу, він разом зі спільниками тиснули на посадовців, схиляючи їх до злочинних дій та чинили інші важкі злочини.

Суд у справі Трампа про зберігання секретних документів пройде у розпал президентської кампанії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: