Папа Римський став інструментом російської пропаганди – Подоляк

Читать на русском
Папа Римський знову став інструментом російської пропаганди, заявив Михайло Подоляк, коментуючи останні заяви понтифіка.
Фото: babel.ua

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що Папа Римський став інструментом російської пропаганди та заохочує людиноненависницьку ідеологію путіна.

Таку думку він висловив у інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera.

Пастор, а не політик: які заяви робив Папа Римський про війну в УкраїніЩо Папа Римський Франциск говорив про війну росії проти України, чи засуджував путіна – на інфографіці.

За словами Подоляка, якщо оцінити останні заяви Папа Римського неупереджено, то видно, що вони беззастережно заохочують агресивний імперіалізм, є аплодисментами кривавій ідеї «руського миру».

«Франциск заохочує людиноненависницьку ідеологію путіна, його схильність до геноциду. Доводиться питати, що таке католицька церква, що таке християнство. Схоже, Папа знову став інструментом російської пропаганди. Саме спираючись на тріаду Петра-Катерини-Сталіна, російська армія приходить вбивати українців. Папа підносить їх, а путін використовує їх, щоб знищити нашу ідентичність», – сказав він.

Нагадаємо, виступаючи по відеозв'язку перед російською молоддю, Папа Римський назвав її «нащадками великої матінки росії» та закликав не забувати про спадщину, згадавши Петра I та Катерину II. У Міністерстві закордонних справ України назвали прикрою заяву Франциска.

У Ватикані стверджують, що Папа Франциск не мав наміру прославляти російський імперіалізм.

Раніше Папа Римський сказав, що європейським урядам не вистачає «сміливих ініціатив» для припинення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: