Папа Римський закликав Європу знайти нові «шляхи до миру» у війні рф проти України

Читать на русском
Папа Римський Франциск вважає, що європейським урядам не вистачає сміливих ініціатив щодо припинення війни в Україні. Він закликав Європу знайти нові шляхи до миру.
Фото: Getty Images

Європейським урядам не вистачає сміливих ініціатив для припинення війни в Україні.

Про це заявив Папа Римський Франциск під час свого візиту до Португалії, повідомляє Vatican News.

Удавані миротворці: у чому суть ініціатив щодо припинення війни в Україні, запропонованих за кордономУ чому полягає суть мирних планів, які для припинення війни в Україні пропонували Китай, Індонезія, Ватикан та інші держави.

Понтифік вважає, що Європі необхідно знайти нові шляхи до миру в питанні завершення війни.

«З глибокою любов'ю до Європи та в дусі діалогу, який відрізняє цей континент, ми могли б запитати її: «Куди ти пливеш, якщо не демонструєш шляхи до миру, творчі ініціативи для припинення війни в Україні?», – заявив пантифік.

Франциск також засудив виробництво та розповсюдження зброї, яка, на його думку, лише збіднює людство.

Нагадаємо, що Папа Римський неодноразово пропонував себе як посередника між росією та Україною. У квітні він повідомив, що Ватикан бере участь у «миротворчій місії», щоб спробувати покласти край конфлікту між Росією та Україною. В Україні тоді заявили, що нічого про таку місію не знають.

Водночас на початку червня президент Володимир Зеленський прийняв у Києві спеціального представника Папи Римського кардинала Маттео Дзуппі. Під час зустрічі сторони обговорили поточну ситуацію в Україні та гуманітарну взаємодію у рамках реалізації української Формули світу.

Раніше Франциск розповів, про що говорив із Зеленським у ході візиту українського лідера до Італії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: