Лідер КНДР закликав військових інтенсивніше готуватися до війни

Читать на русском
Лідер КНДР Кім Чен Ин очолив військові навчання, що імітують захоплення південнокорейських вартових постів, та закликав армію ретельніше готуватися до війни.
Фото: AP / TASS

У середу, 6 березня, північнокорейський лідер Кім Чен Ин очолив військові навчання, що імітували захоплення південнокорейської прикордонної застави. Як повідомляють державні ЗМІ, вони необхідні для протидії «постійним загрозам з боку ворогів».

Про це пишуть NK News та Bloomberg.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що Кім Чен Ин закликав військових «збільшити інтенсивність підготовки до війни відповідно до поточної ситуації».

Крім того, він виголосив інструкції «щодо ретельнішого проведення практичних і реалістичних навчань, що забезпечать перемогу на полі бою».

«Військова активність на «головній базі оперативної підготовки в західному регіоні» відбувається в той час, коли США і Південна Корея в понеділок, 4 березня, розпочали масштабні щорічні спільні військові навчання під назвою «Щит свободи», – пише NK News.

Міністерство оборони Північної Кореї назвало навчання «Щит свободи» «провокаційними» і заявило, що вони підвищують ризик виникнення конфлікту в регіоні. Вони триватимуть до 15 березня і включатимуть щонайменше 48 польових навчань.

Востаннє Кім публічно керував подібними маломасштабними стрільбами у квітні 2020 року, хоча протягом останнього року він очолював численні ракетні випробування, що імітували удари по Південній Кореї.

Він також п'ять разів проводив військові наради високого рівня для обговорення детальних планів нападу на Південну Корею в період з квітня по грудень 2023 року.

Нагадаємо, Кім Чен Ин заявив про намір оголосити Південну Корею «ворогом №1». Пізніше стало відомо, що КНДР розриває економічну співпрацю із Півднем.

У грудні лідер КНДР уже наказував армії та промисловості прискорити підготовку до війни.

Раніше Кім Чен Ин закликав наростити темпи виробництва збройових ядерних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: