Україна засудила ракетні пуски Північної Кореї та закликала посилити тиск на Пхеньян

Читать на русском
МЗС України засудило запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети, нагадавши і про співпрацю КНДР із росією.
Фото: AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News Service

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує запуск Північною Кореєю міжконтинентальної балістичної ракети і закликає посилити тиск на Пхеньян.

Заява опублікована на сайті українського дипломатичного відомства.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

«Україна рішуче засуджує ракетні випробування, проведені напередодні Корейською Народно-Демократичною Республікою. Здійснений 18 грудня 2023 року запуск міжконтинентальної балістичної ракети є черговим свідченням систематичного ігнорування північнокорейським режимом відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН стосовно ядерної та ракетної програм КНДР», – заявили в МЗС.

Також у зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що Україна «підтримує зусилля партнерів щодо посилення тиску на Пхеньян задля дотримання міжнародного порядку та припинення дій, що можуть призвести до подальшого загострення безпекової ситуації на Корейському півострові та світі у цілому».

У заяві наголошується, що рішуча реакція має слідувати і щодо дій тих країн, насамперед рф, які у порушення міжнародних зобов'язань сприяють розвитку ядерної та ракетної програм КНДР і продовжують заборонену співпрацю з країною.

Нагадаємо, 18 грудня КНДР запустила міжконтинентальну балістичну ракету з дальністю польоту, здатною досягти будь-якої точки США.

У Білому домі заявили, що ядерний удар Північної Кореї по США покладе край режиму Кім Чен Ина.

У вересні повідомлялося, що Північна Корея провела чергову імітацію ядерної атаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: