КНДР розриває економічну співпрацю з Півднем

Читать на русском
Верховні народні збори Північної Кореї проголосували за скасування всіх економічних угод, підписаних з Південною Кореєю через стрімке погіршення відносин між державами.
Фото: Freepik

Президія Верховного народного зібрання КНДР у ході пленарної сесії, що відбулася 7 лютого, проголосувала за скасування всіх наявних угод про економічне співробітництво з Південною Кореєю.

Про це пише Reuters.

У США допускають збройний конфлікт між Південною Кореєю та КНДР у найближчі місяці – NYTКНДР найближчими місяцями може спровокувати військовий конфлікт із Південною Кореєю, але в США не думають, що це буде повномасштабна війна.

Згідно з рішенням Постійного комітету в КНДР втратили чинність закони щодо міжкорейського економічного співробітництва, про спеціальну зону для міжнародних турів на гору Кумган, що знаходиться на території КНДР, а також інших угод про економічну взаємодію Півночі і Півдня.

Reuters зазначає, що екскурсії до гори Кумган на північ від східного кордону були символом економічного співробітництва, що розпочалося в період взаємодії між країнами на початку 2000-х років, і приваблювали майже 2 млн південнокорейських туристів. Проєкт був призупинений у 2008 році після того, як північнокорейські охоронці застрелили південнокорейського туриста, що заблукав у забороненій зоні.

«Тепер проєкт скасовано повністю», – вказує агентство.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль назвав зміну міжкорейської політики Північної Кореї «надзвичайною» та зазначив, що вороже ставлення КНДР до Півдня поглиблюється.

«Вже понад 70 років Північ намагається перетворити нас на комуністів. Віднедавна вони зрозуміли, що звичайних озброєнь недостатньо, тому перейшли до застосування ядерних розробок, щоб погрожувати нам», – сказав він.

Також Сок Йоль заявив, що лишається відкритим для взаємодії з Північчю, навіть шляхом проведення зустрічі на вищому рівні з Кім Чен Ином але сказав, що північнокорейське керівництво «не є раціональною групою».

Нагадаємо, раніше лідер КНДР Кім Чен Ин наказав змінити Конституцію КНДР і прибрати з неї положення про об’єднання з Півднем.

Також у США допускають збройний конфлікт між Південною Кореєю та КНДР у найближчі місяці.

Раніше Кім Чен Ин наказав армії та промисловості прискорити підготовку до війни, однак, як повідомили ЗМІ, КНДР досі не починає війну через підйом економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: