США та Південна Корея проведуть військові навчання через ядерну загрозу КНДР

Читать на русском
США та Південна Корея наступного тижня розпочнуть десятиденні військові навчання для протидії ядерній загрозі з боку КНДР.
Фото: AFP

США та Південна Корея наступного тижня розпочнуть щорічні військові навчання, пов'язані із запобіганням потенційному використанню ядерної зброї КНДР.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінювалися розміри ядерних арсеналів США, росії та інших країн «клубу»Скільки ядерних боєголовок налічується у світі та як змінювалися розміри арсеналів дев'яти ядерних держав – на інфографіках.

Навчання «Щит свободи» заплановано на 4-14 березня. Як повідомили представники збройних сил двох країн, навчання будуть «жорсткими та реалістичними» і будуть ґрунтуватися на сценаріях недавніх конфліктів.

Буде проведено 48 раундів комбінованих польових навчань, включаючи повітряні штурми та повітряні удари, в яких візьме участь удвічі більше військовослужбовців з обох боків порівняно з минулим роком.

Навчання в основному призначені для нейтралізації ядерної загрози Північній Кореї, у тому числі шляхом виявлення та завдання ударів по крилатих ракетах, які можуть нести ядерні боєголовки.

Нагадаємо, у січні Північна Корея заявила, що провела випробування підводної системи ядерної зброї на знак протесту проти військових навчань Південної Кореї, США та Японії. Штати не змогли підтвердити факт випробувань.

ЗМІ також писали, що у США допускають збройний конфлікт між Південною та Північною Кореєю у найближчі місяці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: