ЄС пропонує ввести санкції проти Північної Кореї за передачу росії ракет та снарядів – Bloomberg

Читать на русском
ЄС може накласти санкції на Північну Корею за постачання росії снарядів та ракет, які агресор використовує проти України.
Фото: росЗМІ

Європейський Союз може накласти санкції на Північну Корею за постачання росії снарядів та ракет, які агресор використовує проти України.

Про це повідомляє Bloomberg.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

За даними ЗМІ, керівництво блоку запропонувало запровадити обмеження проти міністра оборони КНДР та Головного ракетного бюро – держоргану, який займається питаннями розробки та виконання програми балістичних ракет.

«Ракети, спроєктовані, розроблені та вироблені Північною Кореєю, використовувалися російськими збройними силами проти України», – зазначено у документі, до якого отримали доступ журналісти. Крім того, Bloomberg нагадав, що Пхеньян поставив Москві сотні тисяч артилерійських снарядів.

Санкції можуть включати заборону на в'їзд та заморожування активів. При цьому Bloomberg зазначає, що вплив потенційних обмежувальних заходів проти КНДР матиме, найімовірніше, лише символічний характер.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомили, що в рамках нового пакету санкцій ЄС може вперше з початку вторгнення росії в Україну запровадити обмеження проти китайських компаній.

Також повідомлялося, що до 13-го пакету санкцій увійдуть, зокрема, «кілька десятків» російських та білоруських військових, задіяних у веденні бойових дій проти України.

Раніше ми розповідали, що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: