У США допускають збройний конфлікт між Південною Кореєю та КНДР у найближчі місяці – NYT

Читать на русском
КНДР найближчими місяцями може спровокувати військовий конфлікт із Південною Кореєю, але в США не думають, що це буде повномасштабна війна.
KCNA via REUTERS

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин у найближчі місяці може вчинити ту чи іншу форму «смертоносної військової акції» проти Південної Кореї після переходу до політики відкритої ворожості.

Про це пише New York Times із посиланням на американських чиновників.

Північна Корея закріпила у конституції політику щодо нарощування ядерних силВлада Північної Кореї офіційно закріпила в конституції країни політику нарощування ядерних сил.

За їхніми словами, нещодавня жорсткіша лінія Кім Чен Іна є частиною серії провокацій, а його заяви були агресивнішими і до них слід ставитися серйозно.

При цьому США не бачать ризику неминучої повномасштабної війни на Корейському півострові: Кім міг би завдавати ударів таким чином, щоб, на його думку, уникнути швидкої ескалації. Як приклад, вони привели обстріл Північною Кореєю південнокорейського острова в 2010 році. Обидві сторони обмінялися артилерійським вогнем, внаслідок якого загинули військовослужбовці з обох сторін, а також мирне населення на півдні. Але невдовзі військові дії припинилися.

При цьому офіційні особи в США вважають, що північнокорейський лідер, ймовірно, почувається натхненним через своє партнерство з росією.

Поки агентства США, за словами чиновників, не виявили конкретних ознак того, що Північна Корея готується до бойових дій чи великої війни.

Рішення Північної Кореї відправити росії велику кількість старих артилерійських снарядів та балістичні ракети показало, що Кім Чен Ин не готується до тривалого конфлікту: американський чиновник зазначив, що лідер, плануючи велику військову операцію, накопичував би запаси озброєння.

Ракетний чи артилерійський обстріл Південної Кореї, а тим паче наземне вторгнення, напевно, означали б війну зі Штатами.

Зазначимо, на думку видання Bloomberg, Північна Корея зараз не розпочинатиме війну з Півднем через рекордне економічне зростання, пов'язане з продажем зброї росії.

Нагадаємо, на початку січня КНДР випустила понад 200 артилерійських снарядів у морі поблизу морського кордону з Південною Кореєю.

Кім Чен Ин також хоче внести зміни до конституції країни та оголосити Південну Корею «ворожою країною №1».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: