Катастрофа Іл-76: у рф обіцяють «найближчим часом» передати «останки загиблих»

Читать на русском
Згідно з її словами, всі експертні процедури в росії щодо тіл загиблих завершилися, воля з боку рф передати тіла є, і Україна готова їх прийняти.
Фото: ТАРС

Останки українських військових, які начебто загинули під час аварії Іл-76, можуть бути передані Україні найближчим часом.

Про це омбудсмен країни-агресора Тетяна Москалькова повідомила російському пропагандистському виданню «РИА Новости».

Путін вперше прокоментував падіння Іл-76Російський диктатор путін висловився про падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області. Він очікувано звинуватив у катастрофі Україну.

Згідно з її словами, всі експертні процедури в росії щодо тіл загиблих завершилися, воля з боку рф передати тіла є, і Україна готова їх прийняти.

Водночас Москалькова не назвала можливих термінів передачі останків.

Як відомо, напередодні український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на слова Москалькової та заявив, що російська сторона знову починає спекулювати на темі падіння Іл-76.

Нагадаємо, літак Іл-76 упав біля села Яблонове у Бєлгородській області 24 січня. У Міноборони росії стверджують, що на борту перебували «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

Україна офіційно просила повернути тіла військових, якщо вони справді загинули в катастрофі. Але 2 лютого у Кремлі заявили, що таких звернень нібито не отримували.

Інші новини по Іл-76: секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українських військовополонених не було на борту літака Іл-76.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: