У рф заявили про готовність передати Україні тіла нібито загиблих на борту Іл-76 військових: омбудсмен відреагував

Читать на русском
У росії заявили, що готові передати тіла нібито загиблих на борту Іл-76 українських полонених. Омбудсмен зазначив, що рф знову починає спекулювати на темі катастрофи.
Фото: ТАРС

Російська омбудсменка Тетяна Москалькова заявила, що рф готова передати Україні тіла військовополонених нібито загиблих під час аварії Іл-76 у Бєлгородській області.

Її цитує «РИА Новости».

Путін вперше прокоментував падіння Іл-76Російський диктатор путін висловився про падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області. Він очікувано звинуватив у катастрофі Україну.

«Для цього все необхідне з погляду процедури є. <...> Тіла можуть бути передані згідно з існуючими процедурами», – заявила вона і підтвердила, що Україна цікавилася можливістю передачі тіл.

Український омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на слова Москалькової та заявив, що російська сторона знову починає спекулювати на темі падіння Іл-76.

«Але й досі на мою вимогу Росія не передала офіційних списків, не підтвердила факт, не надала доступ міжнародним організаціям до місця трагедії. Наголошую, що позиція України незмінна: ми вимагаємо прозорого розслідування, доступу до місця падіння літака, а також із першого дня вимагали офіційних списків та репатріації тіл та проведення відповідних експертиз (у випадку підтвердження)», – написав він.

Нагадаємо, літак Іл-76 упав біля села Яблонове у Бєлгородській області 24 січня. У Міноборони росії стверджують, що на борту перебували «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

Україна офіційно просила повернути тіла військових, якщо вони справді загинули в катастрофі. Але 2 лютого у Кремлі заявили, що таких звернень нібито не отримували.

Інші новини по Іл-76: секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українських військовополонених не було на борту літака Іл-76.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: