Україна звернулася до рф щодо повернення тіл нібито загиблих на Іл-76, але ворог на це не йде – ГУР

Читать на русском
Україна офіційно просила рф повернути тіла нібито загиблих внаслідок падіння Іл-76 військовополонених, проте країна-агресор поки що ігнорує всі запити.
Фото: УНІАН

Україна офіційно просила рф повернути тіла нібито загиблих внаслідок падіння Іл-76 військовополонених, проте країна-агресор поки що ігнорує всі запити.

Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

З'явилися перші супутникові знімки з місця падіння Іл-76 під БєлгородомЗ'явилися перші супутникові знімки з місця падіння російського літака Іл-76 під Бєлгородом, зроблені 31 січня.

Він заявив, що через це потрібно проводити міжнародне розслідування. Воно допоможе з'ясувати, хто справді перебував на борту в момент авіакатастрофи.

«Щодо інформації про загибель – так, Україна зверталася і продовжує звертатися щодо передачі тіл, але поки що російська сторона на це не йде. Тому залишається актуальною вимога нашої держави щодо проведення неупередженого міжнародного розслідування щодо не лише обставин падіння, а й того, що насправді було всередині. Чи були там люди, боєкомплект, хто там був, крім екіпажу», - сказав Юсов.

Представник розвідки додав, що Україна не змінювала статусу 65 осіб, яких росіяни встигли оголосити загиблими - вони досі вважаються військовополоненими.

Нагадаємо, літак Іл-76 впав у Бєлгородській області рф 24 січня. У Міноборони росії стверджують, що на борту перебували «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся з офіційними листами до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста. Він, зокрема, попросив представників організацій долучитися до огляду місця падіння Іл-76.

При цьому в ООН заявили, що не можуть перевірити заяви росії про українських військовополонених на борту Іл-76, а також обставини його катастрофи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: