Українських військовополонених не було на борту Іл-76 – Данілов

Читать на русском
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що на борту літака Іл-76, що впав під Бєлгородом, не було українських військовополонених.
Getty Images

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що українських військовополонених не було на борту російського літака Іл-76, який зазнав катастрофи під Бєлгородом.

Він сказав про це в інтерв'ю «Бабелю».

Катастрофа російського Іл-76 під Бєлгородом: що відомо (оновлено)Що відомо про падіння російського військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Водночас, додав Данілов, Україна не має достатньо інформації про те, чи живі полонені, яких мали обміняти того дня.

«Чи були там наші полонені, я вам точно можу сказати — ні. Кажу це на основі того досвіду, який у нас був після Тегерану, і на основі того, що відбувалося далі. Якщо б це дійсно сталося, то кількість біологічного матеріалу, те, що називається, скажімо так, загиблі, було б в значній кількості», — сказав він.

Данілов вважає, що у росіян уся ця історія була «заготовлена».

«Якщо б це відбувалося, то, повірте, Лавров би в ООН так репетував, і вони б усе це показували (візуальні докази – ред.). Їм нема чого показати, бо якщо б це сталося насправді, то була б зовсім інша картинка», – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, літак Іл-76 упав біля села Яблонове у Бєлгородській області 24 січня. У Міноборони росії стверджують, що на борту перебували «65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких везли на обмін».

У ГУР повідомили, що Україна офіційно просила повернути тіла нібито загиблих на борту Іл-76 військовополонених, проте росія поки що ігнорує всі запити. У Кремлі заявили, що таких звернень нібито не отримували.

При цьому, за інформацією розвідки, після катастрофи в морг Бєлгорода доставили лише п'ять тіл, що, ймовірно, підтверджує відсутність на літаку десятків полонених. Швидше за все це тіла членів екіпажу.

Раніше новину про катастрофу прокоментував володимир путін: він очікувано звинуватив Україну в знищенні літака.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: