Швеція збільшить виробництво боєприпасів для України

Читать на русском
Швеція підписала угоду з компанією Nammo, провідним виробником боєприпасів, для розширення виробничих потужностей, спрямованих на постачання артилерійських боєприпасів до України.
Фото: armyinform.com.ua

Швеція уклала угоду з компанією Nammo, виробником боєприпасів, щодо розширення виготовлення артилерійських снарядів на своїй території для, зокрема, постачання в Україну.

Про це повідомляє управління матеріального забезпечення оборони (FMV) Швеції.

Зазначається, що ця угода спрямована на збільшення постачань 155-мм артилерійських боєприпасів і підвищення надійності поставок.

За словами керівника напрямку озброєнь FMV Йонаса Лоцне, цей крок важливий у прискоренні інвестицій у виробничі потужності галузі.

Також, за його словами, це дозволить пришвидшити поставки, поліпшити можливість надання підтримки Україні й, зрештою, забезпечити надійніші надходження артилерійських снарядів протягом довгого періоду часу.

Вказується, що відповідна ініціатива – третій етап комплексних зусиль зі збільшення виробництва артснарядів і забезпечення подальшої підтримки України.

Нагадаємо, як заявив президент України Володимир Зеленський, для України пріоритетом є спільне виробництво зброї зі Швецією.

Також у Швеції закликали збільшити пряме виробництво снарядів для України.

У грудні Швеція надала Україні пакет допомоги на 120 млн євро. Кошти підуть на підтримку населення України на тлі зимових атак росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: