Шольц заявив, що Україна незабаром може зіткнутися із серйозним браком зброї та боєприпасів

Читать на русском
Олаф Шольц попередив Захід, що попри підтримку Україна незабаром може зіткнутися з серйозним браком зброї та боєприпасів.
Reuters

Канцлер Німеччини Олаф Шольц попередив західні країни, що Україна, незважаючи на підтримку, незабаром може зіткнутися із серйозним браком зброї та боєприпасів.

Про це йдеться у його колонці у The Wall Street Journal.

Зброя для України дешевша: в Atlantic Council назвали шість наслідків перемоги путіна для ЗаходуВійськова допомога Україні обходиться країнам Заходу дорого, але це дешевше за альтернативу – якщо путін переможе, це загрожує поширенням міжнародної нестабільності, високими витратами на оборону та втратами для світової економіки.

Він нагадав, що Європейський Союз та його держави-члени надали найбільшу фінансову підтримку Україні – понад 91 млрд доларів з початку війни. За ними йдуть США та Німеччина.

Уряд Німеччини з початку повномасштабної війни виділив, закупив і поставив військову техніку, включно з танками, артилерією та системами ППО, на суму понад 30 млрд доларів.

«Наше послання зрозуміле: ми маємо зробити все можливе, щоб не допустити перемоги росії. Якщо ми цього не зробимо, ми можемо незабаром прокинутися у світі, ще більш нестабільному, загрозливому та непередбачуваному, ніж він був за часів холодної війни. Незважаючи на нашу підтримку, Україна незабаром може зіткнутися із серйозним браком зброї та боєприпасів. Деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані, інші необхідно продовжити. Довгострокові наслідки та ціна нездатності зупинити агресію путіна затьмарять будь-які інвестиції, які ми робимо зараз», – написав Шольц.

Канцлер попередив західні країни, що перемога росії стане не лише кінцем України як вільної, демократичної та незалежної держави, а й радикально змінить обличчя Європи.

«Це завдасть серйозного удару по ліберальному світовому порядку. Жорстока спроба росії силою вкрасти територію може стати прикладом для інших авторитарних лідерів по всьому світу. Ще більше країн ризикують стати жертвами найближчого хижака», – наголосив політик.

Нагадаємо, нещодавно Олаф Шольц заявив, що країни-члени Євросоюзу мають значно збільшити свою допомогу Україні. Німеччина цього року має намір надати допомоги на 7 млрд євро.

Шольц був також одним із п'яти європейських лідерів, які підписали лист із закликом до колег подвоїти зусилля у наданні військової допомоги Україні.

Вже наступного тижня Україна та Німеччина можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: