Північна Корея знову провела випробування крилатих ракет

Читать на русском
Північна Корея 2 лютого випустила кілька крилатих ракет біля свого західного узбережжя. Це вже четверте випробування від початку року.
Фото: Reuters

У п'ятницю, 2 лютого, Північна Корея провела четверте за останні десять днів ракетне випробування, запустивши кілька крилатих ракет зі свого західного узбережжя в напрямку Жовтого моря.

Про це повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї.

Ракетні пуски КНДР: як режим Кім Чен Ина нарощує кількість випробуваньЗа останні роки режим Кім Чен Ина значно наростив кількість ракетних випробувань. Докладніше – на інфографіці.

Зазначається, що випробування, спрямоване на розвиток технологій різних нових озброєнь, провело головне управління ракетобудування країни.

«Воно було проведене в рамках регулярної діяльності управління ракетобудування і не має ніякого відношення до напруженості в регіоні», – йдеться у повідомленні.

За даними південнокорейського Об’єднаного комітету начальників штабів (JCS), ракетні пуски буди зафіксовані близько 11 години ранку (за місцевим часом) із району на узбережжі Жовтого моря.

Інформація про кількість і типи ракет, висоту й дальності їх польоту JCS наразі не повідомляє. Її обіцяють оприлюднити після аналізу отриманих даних корейськими фахівцями спільно з партнерами зі США.

Попередньо відомо, що ракети пролетіли близько тисячі-півтори км, що дещо менше, ніж зафіксована дальність польоту під час попередніх пусків.

Також відомо, що пуски, вже четверті від початку року, відбулися через кілька годин після того, як державні ЗМІ повідомили, що лідер КНДР Кім Чен Чен Ин вкотре заявив про намір зміцнити військово-морські сили Північної Кореї.

Нагадаємо, 28 січня Північна Корея випустила кілька крилатих ракет зі східного узбережжя.

25 січня стало відомо, що у КНДР заявили про випробування нової стратегічної крилатої ракети.

Також повідомлялося, що КНДР не розпочинає війну через зріст економіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: