Північна Корея заявила про випробування твердопаливної балістичної ракети

Читать на русском
Північна Корея заявила про випробування твердопаливної ракети середньої дальності, оснащеної гіперзвуковою боєголовкою.
Фото: kcna.kp

У Північній Кореї заявили, що її Ракетне управління провело випробування твердопаливної балістичної ракети середньої дальності, оснащеної гіперзвуковою маневреною керованою боєголовкою.

Про це повідомило державне інформаційне агентство КНДР KCNA.

«Щоб вороги замучилися від страху»: Північна Корея оголосила про випробування твердопаливної МБРПівнічна Корея провела випробування нової твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети.

Стверджується, що метою випробувань була перевірка планомірних та маневрених характеристик гіперзвукової керованої бойової частини середньої дальності та надійності багатоступеневих твердопаливних двигунів великої тяги.

Збройні сили Південної Кореї заявили, що ракета, запущена з району Пхеньяну, пролетіла приблизно 1000 км від східного узбережжя країни, тоді як міністерство оборони Японії заявило, що максимальна висота становила щонайменше 50 км. Снаряд впав за межами виключної економічної зони Японії.

Нагадаємо, нещодавно Китай вперше запустив найпотужнішу у світі твердопаливну ракету.

Перед цим Північна Корея заявила про успішне випробування твердопаливної МБР.

Україна засудила ракетні пуски Північної Кореї та закликала посилити тиск на Пхеньян.

Як відомо, США ввели санкції через постачання ракет із Північної Кореї до росії, які агресор використовує у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: