США не підтверджують випробування підводних ядерних дронів Північною Кореєю

Читать на русском
США не можуть підтвердити достовірність заяв Північної Кореї про випробування новітніх підводних дронів, здатних нести ядерну зброю.
Фото: Getty Images

Північна Корея заявила про проведені випробування підводного безпілотника, здатного нести ядерну зброю. Проте у Вашингтоні наразі не можуть підтвердити достовірність цієї заяви.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на пресбрифінгу.

Скільки ядерних випробувань було проведено у світіУ світі було проведено понад 2 тисячі ядерних випробувань. На інфографіці – дані по країнах.

«Я не можу підтвердити заяв Північної Кореї про те, що вони справді випробували таку зброю. Однак це вказує на продовження провокацій з боку Кім Чен Ина та його режиму в Пхеньяні», – зауважив він.

Представник Білого дому зазначив, що США підтримують зв'язок з Південною Кореєю, щоб дізнатися більше деталей щодо цього питання.

Також Кірбі наголосив, що, незалежно від того, правда це чи ні, «немає жодних сумнівів, що КНДР використовує передові військові можливості для погроз сусідам та усьому регіону».

Нагадаємо, підводний дрон Haeil-5-23, який нібито випробували у КНДР, може бути оснащений ядерною боєголовкою. У Пхеньяні заявили, що випробування є відповіддю на військові навчання США, Японії та Південної Кореї у Японському морі.

Також нещодавно лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що потрібно внести зміни до конституції, щоб визначити Південну Корею як «ворожу країну №1».

Раніше повідомлялося, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин проінспектував виробництво ядерних матеріалів збройового типу та закликав наростити темпи для збільшення ядерного арсеналу країни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: