Макрон запросив європейських лідерів до Парижа, щоб обговорити підтримку України

Читать на русском
Еммануель Макрон запросив до Парижа європейських лідерів, щоб обговорити підтримку України та надіслати росії сигнал про те, що втоми від війни немає.
Getty Images

Президент Франції Еммануель Макрон запросив європейських лідерів до Парижа, щоб обговорити підтримку України. Зустріч відбудеться у понеділок, 26 лютого.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Єлисейський палац.

G7 на роковини вторгнення пообіцяє збільшити військову допомогу Україні – проєкт резолюціїG7 збирається 24 лютого запевнити Володимира Зеленського у подальшій підтримці та пообіцяти посилення військової допомоги.

На зустрічі зберуться кілька глав держав, урядів та представників міністерств. «За два роки після початку вторгнення в Україну ця робоча зустріч стане можливістю вивчити шляхи активізації співпраці між партнерами на підтримку України», - заявили в Єлисейському палаці.

За словами французьких чиновників, Макрон сповнений рішучості надіслати росії сигнал про те, що в Європі немає «втоми від України», незважаючи на побоювання щодо підтримки США.

Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленський був із візитом у Франції. Там було підписано двосторонню угоду про співпрацю у сфері безпеки.

Раніше ЗМІ повідомили, що Еммануель Макрон відклав свій візит до України. Пізніше стало відомо, що французький лідер все ж таки відвідає Україну в середині березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: