Лише 10% європейців вірять, що Україна все ще може перемогти росію – опитування

Читать на русском

Лише один із десяти європейців у 12 країнах вірить, що Україна переможе росію на полі бою, тоді як удвічі більше прогнозують перемогу рф. Найбільш поширеною думкою було те, що війна закінчиться компромісом.
philips-foundation.com

Лише один із 10 європейців у 12 країнах вірить у перемогу України над росією на полі бою. Тоді як удвічі більше (20%) громадян вважають, що переможе рф.

Це результати опитування, проведеного на замовлення Європейської ради з міжнародних відносин (ECFR), повідомляє The Guardian.

Скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі війниЧи готові мешканці Німеччини, Польщі, Литви, Естонії та Британії захищати свою країну зі зброєю в руках у разі вторгнення – на інфографіці результати опитувань.

Опитування було проведено у січні у 12 країнах-членах Євросоюзу, включаючи Францію, Німеччину, Угорщину, Італію, Нідерланди, Польщу, Іспанію та Швецію.

При цьому, за даними опитування, навіть у «найоптимістичніших» країнах – Польщі, Швеції та Португалії – менше одного з п'яти (17%) вірили, що Україна зможе перемогти.

Опитування показало, що у всіх країнах найбільш поширеною думкою, яку поділяють у середньому 37% респондентів, було те, що війна закінчиться «компромісним врегулюванням».

У Швеції (50%), Португалії (48%) та Польщі (47%) респонденти частіше казали, що Європа має допомогти Україні дати відсіч, тоді як в Угорщині (64%), Греції (59%), Італії (52%). та Австрії (49%) вважають, що Україну треба «підштовхнути до угоди». У Франції, Німеччині, Нідерландах та Іспанії думки розділилися більш рівномірно.

Багато європейців також вважають, що війна росії проти України стосується їх безпосередньо: 33% заявили, що вона більше вплинула на їхню країну та на Європу (29%), ніж війна на Близькому Сході.

Крім того, багато європейців погано сприймають можливе повернення Дональда Трампа до Білого дому: 56% заявили, що будуть розчаровані його переобранням президентом США. Єдиним винятком стала Угорщина, де 27% респондентів заявили, що задоволені поверненням Трампа, а 31% розчаровані.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатись, скільки європейців готові захищати свою країну зі зброєю в руках у разі війни.

Раніше президент Володимир Зеленський попередив, що росія на чолі з путіним може зробити 2024 рік катастрофічним для багатьох суспільств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: