Вучич заявив, що відносини Сербії та рф можуть погіршитися – причина

Читать на русском
Відносини між Сербією і рф можуть погіршитися через смерть у в'язниці російського політика Олексія Навального, заявив президент Сербії Александар Вучич.
Фото: Getty Images

Президент Сербії Александар Вучич допустив погіршення відносин з росією через смерть у в'язниці російського політика Олексія Навального.

Про це повідомляє DW.

Випадки отруєнь із російським слідомТоп-20 відомих випадків отруєнь із російським слідом – на інфографіці. Хто стоїть за отруєнням Маріанни Буданової наразі невідомо.

В інтерв'ю сербській телерадіокомпанії Prva Вучич зазначив, що його «вразили» новини про смерть Навального, який критикував режим президента рф володимира путіна. Він додав, що нині ставлення Сербії до росії варто розглядати в контексті розвитку ситуації в Україні та результатів президентських виборів у США.

Це було перше публічне висловлювання сербського президента щодо смерті Навального.

Водночас, зауважив Вучич, з боку Сербії поки не йдеться про введення санкцій проти рф.

Як відомо, Сербія – єдина у Європі країна, що відмовилася запровадити санкції проти рф через її військову агресію проти України. Крім того, Александар Вучич досі підтримував добрі стосунки з Кремлем, разом з тим здійснюючи спроби наблизити свою країну до вступу в ЄС.

Нагадаємо, вночі 16 лютого російський політик Олексій Навальний помер у виправній колонії.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на смерть Навального, заявивши, що він убитий путіним.

Смерть Навального прокоментував і президент США Джо Байден. Він також заявив, що за смерть опозиціонера відповідальний російський диктатор володимир путін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: