Сербія може змінити ставлення до територіальної цілісності України через Косово

Читать на русском
Уряду країни не сподобалася позиція України на голосуванні щодо вступу частково визнаного Косова до Ради Європи.
Фото: Tanjug

Влада Сербії може змінити своє ставлення до підтримки територіальної цілісності України через її голосування щодо Косова в Раді Європи.

Про це заявив міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич, його слова передає видання Politika.

Йдеться про голосування за початок процедури вступу Косова до Ради Європи. Україна не визнає незалежності цієї держави, але при голосуванні утрималася.

«Мушу сказати, що позиція України нас неприємно здивувала. Вся ця історія ґрунтується на територіальній цілісності, коли йдеться про Україну. Ви знаєте, з яким зусиллям ми голосуємо за всі резолюції, за осуд порушення територіальної цілісності України. Виходить, коли йдеться про нашу територіальну цілісність, вони утрималися», – заявив Дачич.

За його версією, зовнішня політика двох держав має ґрунтуватися на взаємності, тому ця ситуація може вплинути на ставлення Сербії до територіальної цілісності України.

«Вперше ми маємо роз'єднаність з приводу якогось питання. Є декларація, в якій сказано, що територіальна цілісність України та Молдови має шануватись. Ми її підтримали, а Україна та Молдова потім голосують так, як вони голосують, вже з нашого питання», – додав глава сербського МЗС.

Нагадаємо, у середині квітня ЗМІ повідомили, що нібито погодилася озброювати Україну. Пізніше влада країни спростувала цю інформацію.

Раніше президент Олександр Вучич говорив, що Сербія покарає громадян, які воюють проти України у складі ПВК «Вагнер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: