Російські спецслужби попередили Белград про протести – прем'єрка Сербії

Читать на русском
Прем’єр-міністерка Сербії Ана Брнабич заявила, що російські спецслужби попередили їх про можливі інциденти на протестах у Белграді.
Фото rfi.fr

Російські спецслужби нібито надали сербській владі інформацію про можливі інциденти на протестах у Белграді.

Про це повідомила прем’єр-міністерка Ана Брнабич в етері телеканалу Pink.

Прем’єрка зазначила, що вона намагалася передати інформацію російських спецслужб західним дипломатам, але вони нібито не сприйняли ці дані всерйоз.

Як вибори-2023 вплинули на зміну влади у країнах світуУ яких країнах світу цього року було переобрано лідерів чи з'явилися нові президенти та прем'єри.

«У нас була інформація від служб, які про це попереджали. Перш за все, цю інформацію нам надала російська спецслужба, але представники західних країн звинуватили нас у поширенні дезінформації і в тому, що це нісенітниця», – заявила вона.

При цьому Брнабич зауважила, що у Сербії не буде нового Майдану, порівнявши протести з Революцією гідності в Україні.

Нагадаємо, 17 грудня у Сербії відбулися як місцеві, так і парламентські вибори.

Опозиція звинуватила Олександра Вучича та його правлячу Сербську прогресивну партію у підтасовуванні результатів шляхом вкидання бюлетенів, підкупу виборців та іншими способами. Разом з тим, спостерігачі ОБСЄ заявили про низку серйозних порушень.

Протести в Сербії почалися одразу 17 грудня, але заворушення сталися вперше 24 грудня. Учасники акції вимагали визнати недійсними результати виборів до парламенту та намагалися штурмувати будівлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: