Навальний помер у російській в'язниці

Читать на русском
Російська влада заявила про смерть Олексія Навального у в'язниці, де він відбував покарання. Причина смерті наразі невідома.

Російський політик Олексій Навальний помер у виправній колонії.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на УФСІН посії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Випадки отруєнь із російським слідомТоп-20 відомих випадків отруєнь із російським слідом – на інфографіці. Хто стоїть за отруєнням Маріанни Буданової наразі невідомо.

«Засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично відразу знепритомнівши. Негайно прибули медичні працівники установи, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги. Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого», – йдеться у повідомленні.

Як пишуть деякі російські ЗМІ і Telegram-канали з посиланням на джерела, причиною смерті нібито став тромб, що відірвався.

«За рішенням сім'ї Олексія Навального, я взагалі нічого не коментую. Зараз розбираємося. Адвокат у Олексія був у середу. Все тоді було нормально», – заявив адвокат Навального Леонід Соловйов.

Олексію Навальному було 47 років. Останнім часом він відбував покарання у виправній колонії №3 у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

У серпні минулого року російський суд засудив Навального до 19 позбавлення волі за звинуваченнями в екстремізмі.

У березні 2022 року суд дав йому 9 років колонії суворого режиму у справі про шахрайство та образу судді.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Навального було отруєно отрутою з групи «Новичок». Отруєння сталося у готельному номері в Томську, у літаку політику стало погано. Його негайно госпіталізували, а потім доставили на лікування до Німеччини.

Журналістське розслідування дійшло висновку, що отруєння причетні співробітники російської ФСБ. Після одужання Навальний повернувся до росії, де був заарештований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: