Президент Сербії зробив заяву на тлі протестів у Белграді

Читать на русском
Під час екстреного звернення до нації президент Сербії Александр Вучич заявив, що спроба захоплення будівлі міської адміністрації Белграда не є революцією.
Фото: РИА Новости

Увечері в неділю, 24 грудня, президент Сербії Александр Вучич звернувся по телебаченню до нації – на тлі заворушень у столиці країни Белграді.

Про це повідомляє РТС.

«Я хочу сказати вам, громадяни Сербії, не варто хвилюватися. Жодної революції не відбувається, ніщо з цього їм не зійде з рук, і м'якою реакцією, мирною реакцією ми намагаємося не зачепити жодного з випадкових демонстрантів», – заявив президент республіки.

За словами Вучича, правоохоронці Сербії повністю контролюють ситуацію в країні.

«Ми збережемо незалежність, незалежність і суверенітет нашої країни», – заявив президент і підкреслив, що «держава достатньо сильна, щоб захистити демократію», і що «бунтівники та бандити будуть заарештовані».

Нагадаємо, що 18 грудня Вучич оголосив про перемогу правлячої Сербської прогресивної партії (SNS) на виборах. Разом з тим, спостерігачі ОБСЄ заявили про низку серйозних порушень під час дострокових парламентських та місцевих виборів у Сербії.

Ввечері 24 грудня, під час великого й сьомого за рахунком мітингу, зібраному представниками опозиційної партії «Сербія проти насильства», мітингувальники намагалися увійти до будівлі міської ради Белграда. Під час протистояння з правоохоронцями було розбите скло у вхідних дверях будівлі, а з боку силовиків був застосований сльозогінний газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: