Президент Сербії пригрозив, що Україна «втратить усе», якщо визнає Косово

Читать на русском
Лист, який підписали голови десяти парламентських комітетів із закордонних справ і понад півсотні депутатів різних парламентів, закликає посилити тиск на Сербію та відійти від спроб балансу у ставленні до неї та Косова.
фото: Фокус

Сербський президент Александар Вучич різко відреагував на перспективи визнання Україною Косова. Це пов'язано із зверненням до урядів західних держав із закликом переглянути політику щодо Белграда й Приштини, яке підписав український депутат Олександр Мережко.

Про це йдеться у матеріалі телеканалу RTRS, який цитує слова Вучича під час його пресконференції.

Як зазначається, лист, який підписали керівники десяти парламентських комітетів із закордонних справ і понад півсотні депутатів різних парламентів, закликає посилити тиск на Сербію та відійти від спроб балансу у ставленні до неї та Косова.

У Косово сина президента Сербії змусили зняти футболку з «антикосовським написом»Сина сербського президента Александара Вучича Данила зупинили під час перебування у Косово й зобов’язали зняти футболку з антикосовським написом.

Ініціатором листа стала британська депутатка Алісія Кернс, долучився до нього й голови комітету Верховної ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

При цьому, коментуючи листа Вучич заявив, що він спрямований проти Сербії і нібито робить його «винним за допомогу людям у Республіці Сербській», а ще – спрямований на «провокування конфлікту».

«Україна – дружня нам країна. Гадаю, Зеленський розумніший за Мережка. Бо уявіть: якщо Україна визнає незалежність Косова, то втратить усе в один день», – наголосив президент Сербії.

Вучич додав, що завжди буде обстоювати «лібертаріанський підхід» і право Сербії ухвалювати власні рішення.

Як відомо, наразі Україна офіційно не визнає Косова.

Раніше ми повідомляли, що Сербія може змінити ставлення до територіальної цілісності України через Косово.

Нагадаємо, Вучич заявив, що очікує на пришвидшений вступ України до Євросоюзу.

А нещодавно уряд Сербії виділив Україні новий транш гуманітарної допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: