Байден прокоментував вихід українських військ з Авдіївки

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що бездіяльність Конгресу призвела до перших помітних перемог рф за останні місяці.
Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським прямо пов’язав вихід України з Авдіївки з неспроможністю Конгресу надати Києву допомогу, щоб протистояти вторгненню росії.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Українські військові були змушені відступити з Авдіївки після того, як солдати ЗСУ були змушені нормувати боєприпаси через скорочення постачання внаслідок бездіяльності Конгресу, що призвело до перших помітних перемог росії за останні місяці», – йдеться в повідомленні про розмову президентів.

Також у розмові з Зеленським Байден «підкреслив зобов’язання США продовжувати підтримувати Україну перед дворіччям жорстокого вторгнення росії» і вкотре наголосив на необхідності термінового ухвалення Конгресом законопроєкту про додаткове фінансування національної безпеки, що містить і допомогу Україні.

Після розмови з президентом України, під час спілкування з журналістами, Байден наголосив, що на карту поставлено дуже багато, і водночас вказав на вирішальну роль НАТО в цьому питанні.

Крім того, як пише CNN, президент США заявив, що він не впевнений, що інші українські міста також не впадуть. Він додав, що «неетично», що США не надають більше допомоги українцям після того, як вони «так хоробро та героїчно воювали».

Як відомо, спроби надати допомогу союзникам США упродовж кількох місяців перебувають у глухому куті в Конгресі. 13 лютого Сенат США схвалив виділення 95 мільярдів доларів допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню після кількох місяців затримок.

Однак 15 лютого очолювана республіканцями Палата представників США не розглянула законопроєкт щодо допомоги Україні та пішла на канікули до березня.

Представник Республіканської партії Майкл Маккол заявив, що він не очікує, що цей законопроєкт буде розглянуто до середини березня.

В суботу, 17 лютого, українські військові заявили, що виводять війська з Авдіївки, щоб врятувати життя людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: