Спікер Палати представників США розкритикував підтриманий Сенатом законопроєкт про допомогу Україні та Ізраїлю

Читать на русском
Майк Джонсон заявив, що законопроєкт Сенату про зовнішню допомогу не вирішує найнагальнішого питання США.
Getty Images

Спікер Палати представників США Майк Джонсон розкритикував підтриманий Сенатом законопроєкт щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів.

У заяві, опублікованій у соцмережі X, він попередив, що ініціатива може провалитися у Палаті представників.

Військова допомога від США Україні: що відомо про блокування фінансування у КонгресіУ США місяць тому закінчилися гроші на військову допомогу для України. На інфографіці – що відомо про блокування фінансування у Конгресі.

«Палата представників десять місяців тому діяла, щоб допомогти ввести трансформаційні зміни у політиці, ухваливши Закон про захист наших кордонів, з того часу Сенат не зміг зробити необхідне. Минулого тижня Сенат вчинив правильно, відхиливши пакет по Україні, Тайваню, Газі, Ізраїлю та імміграції через недостатність прикордонних положень, і мав повернутися до розробки поточного законопроєкту, щоб включити до нього реальні положення щодо безпеки кордонів, які справді допоможуть покласти край катастрофі», – заявив Джонсон.

За його словами, поточний законопроєкт Сенату «нічого не говорить про найбільш насущне питання» – захист кордонів США.

«Не отримавши від Сенату жодних змін у прикордонній політиці, Палата представників буде змушена продовжувати працювати над цими важливими питаннями на свій розсуд», – додав Джонсон.

Зазначимо, сьогодні Сенат США продовжив розгляд законопроєкту про допомогу Україні та Ізраїлю: було рішення винести його на фінальне голосування, яке може відбутися 14 лютого.

Нагадаємо, Дональд Трамп виступив проти законопроєкту Сенату про зовнішню допомогу, заявивши, що США мають припинити надання допомоги іншим країнам, якщо вона не структурована як позика.

Президент США Джо Байден розкритикував республіканців у Сенаті після відмови підтримувати законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню та нове фінансування для захисту кордонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: