Українські війська вийшли з Авдіївки – Сирський

Читать на русском
Українські військові вийшли з Авдіївки, щоб уникнути оточення та з метою збереження життя та здоров'я військовослужбовців.
Фото: bb.lv

У ніч проти суботи, 17 лютого, ЗСУ вийшли з Авдіївки Донецької області, щоб уникнути оточення.

Про це повідомили головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

«Виходячи з оперативної обстановки, яка склалася довколо Авдіївки, з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців, прийняв рішення про виведення наших підрозділів з міста й переходу до оборони на більш вигідних рубежах»,заявив Сирський.

Він наголосив, що українські воїни гідно виконали свій військовий обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин, завдали ворогу значних втрат у живій силі та техніці.

Тарнавський, своєю чергою, назвав це єдиним правильним рішенням в ситуації, коли росіяни наступають «по трупах власних солдатів» і мають перевагу в снарядах в співвідношенні «десять до одного».

«Оточення не допущено, особовий склад виведено, наші воїни зайняли оборону на визначених рубежах», – наголосив він.

Нагадаємо, увечері 16 лютого повідомлялося, що у Авдіївці ведуться важкі бої.

Також повідомлялося, що росія кинула на Авдіївку усі можливі ресурси – позиції українських воїнів штурмує як звичайна піхота, так і елітний спецназ ГРУ. Обстановка у місті залишається дуже складною.

Про ризик захоплення міста Авдіївки росіянами через відсутність достатньої кількості зброї в українських оборонців говорили і у Білому домі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: