Суд визначив заставу ексголові «Українського Дунайського пароплавства»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до колишнього очільника держпідприємства.
фото: American Chamber of Commerce in Ukraine

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжний захід у вигляді застави розміром 4 млн грн до колишнього голови правління ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» у справі про заволодіння 32 суднами.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

В суді не називають прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Дмитра Барінова, який наразі обіймає посаду заступника голови із взаємодії з органами влади державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

«Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до колишнього голови правління ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн грн. Застава має бути внесена не пізніше 5 днів з дня обрання запобіжного заходу», – інформує орган.

Також на Барінова поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не залишати межі Одеси та Одеської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; здати на зберігання до Головного управління Державної міграційної служби в Одеській області закордонний паспорт та носити електронний браслет. Термін дії обов'язків – до 1 квітня 2024 року включно.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишнім депутатам Одеської обласної ради, колишньому голові «Дунайського пароплавства» та іншим у заволодінні 32 суднами. За даними слідства, у серпні 2017 року двоє депутатів Одеської облради організували схему заволодіння ліхтерами УДП, з яких планували побудувати більші за розміром та місткістю баржі для використання у власних комерційних цілях. Для реалізації схеми вони залучили трьох фізичних осіб та тодішнього керівника УДП, який уклав з підконтрольною депутатам компанією договори про передачу для фрахту 18 ліхтерів вартістю близько 44,3 млн грн. Коли ж у директора ПрАТ сплив термін трудового контракту, організатори схеми ввели в оману нове керівництво та уклали додаткові угоди про передачу ще 14 ліхтерів на суму 38,35 млн грн.

Надалі 32 ліхтери перегнали до Туреччини, де їх розібрали та побудували з них 12 барж більшої місткості. Після цього організатори злочину відбуксирували їх в Україну та оформили на підконтрольні компанії. В межах розслідування НАБУ і САП відшукали новозбудовані баржі та забезпечили їх передачу в Національного агентства з розшуку та менеджменту активами. Раніше у цій справі проводили низку обшуків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: