Байден зателефонував ізраїльському прем'єру Нетаньягу: про що говорили

Читать на русском
Під час двосторонньої бесіди Байден підтвердив свою непохитну відданість безпеці Ізраїлю після успішної оборони від безпрецедентної ракетної атаки Ірану.
Getty Images

Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у неділю, 28 квітня, провели телефону розмову, під час якої обговорили відкриття Ізраїлем додаткових пунктів пропуску на півночі Сектора Гази.

Про це йдеттся у повідомленні на сайті Білого дому.

Зазначається, що Байден підтвердив свою непохитну відданість безпеці Ізраїлю після успішної оборони від безпрецедентної ракетної і безпілотної атаки Ірану на початку цього місяця.

Політики також обговорили переговори щодо звільнення заручників і негайного припинення вогню в Газі.

Крім того, під час розмови Байден і прем'єр Ізраїлю торкнулися збільшення обсягів доставки гуманітарної допомоги до Гази, в тому числі через нові північні контрольно-пропускні пункти, що розпочнеться цього тижня.

Байден наголосив на необхідності продовжувати і посилювати цей прогрес у повній координації з гуманітарними організаціями. Щодо питання Рафаху Байден підтвердив свою чітку позицію.

Нагадаємо, США вперше введуть санкції проти підрозділу Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) через порушення прав людини на території Палестини. Обмеження не дозволять батальйону та його службовцям отримувати будь-яку американську військову допомогу або проходити навчання в інструкторів із США. Сполучені Штати мають сумніви щодо дотримання Ізраїлем міжнародного права у Газі.

Як відомо, 24 квітня президент США Джо Байден підписав законопроєкти щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95,3 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: