ВАКС зняв арешт з двох барж, вилучених на користь Збройних сил

Читать на русском
Антикорупційний суд за зверненням власника двох несамохідних суден зняв з них арешт, оскільки майно вилучене на користь ЗСУ.
фото: Центр транспортних стратегій

Вищий антикорупційний суд скасував арешт двох несамохідних барж, власником яких є ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». Вказані судна були вилучені на користь Збройних сил України.

Таке рішення 7 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі вказується, що листом командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Одеса» було поінформовано ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» про вилучення двох барж у зв'язку з необхідністю виконання підрозділами оперативного командування бойових завдань у ході відсічі збройної агресії росії. Вказані судна були вилучені на підставі заходів правового режиму воєнного стану, тому ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» мало зняти арешт з них. Детектив НАБУ не заперечував проти зняття арешту.

«Клопотання адвоката, подане в інтересах ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», про часткове скасування арешту майна, – задовольнити. Скасувати арешт на плавзасоби (одиниці флоту), що належать ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», в частині наступного майна: UDP-DM-1073-УДП дата реєстрації 29.04.1999, реєстраційний номер 648; UDP-DM-2432-УДП дата реєстрації 29.04.1999, реєстраційний номер 663», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Збройні сили примусово вилучили вантажівки однієї із ТЕЦ Ярослава та Богдана Дубневичів. Раніше 6 млн доларів зі справи колишнього міністра екології Миколи Злочевського перерахували на потреби армії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: