СБУ знову влаштувала обшуки у Дунайському пароплавстві

Читать на русском
Служба безпеки провела обшуки в адмінбудівлі ПрАТ Українське Дунайське пароплавство. Підставою для обшуків стала постанова одеського суду.
udp.one

Служба безпеки провели обшуки в адмінбудівлі ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» на вул. Пароплавній в Ізмаїлі. Підставою для обшуків стала ухвала одеського суду.

Про це повідомила пресслужба УДП. Обшуки пройшли напередодні.

Владислав Криклій: «У ринку немає консолідованої позиції щодо внутрішнього водного транспорту, в таких випадках рішення має приймати держава»Міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв'ю Слово і діло розповів, що заважає ухвалити законопроект про внутрішній водний транспорт і чи відновлять 15 аеропортів за чотири роки.

«Співробітники управління СБУ Одеської області проводили обшуки на підприємстві у зв’язку з розслідуванням справи щодо дочірньої компанії BSC Business Shipping Company», - йдеться в повідомленні.

У пароплавстві підкреслили, що створювали всі необхідні умови для роботи правоохоронних органів і надавали всю запитувану інформацію.

Однак в компанії вважають, що «подібні дії представників СБУ виглядають перебільшеними і недоцільними в поточній ситуації - УДП відкрите і готове до співпраці».

Крім того, на думку адміністрації УДП, «дії правоохоронців унеможливлюють виконання програми Президента України Володимира Зеленського щодо залучення іноземних інвесторів та партнерів, підривають мікроклімат всередині компанії, перешкоджають роботі, негативно впливають на ділову репутацію та імідж підприємства, а також завдають матеріальної шкоди пароплавству, що у свою чергу вже унеможливило виплату заробітних плат співробітникам та морякам».

У Дунайському пароплавстві додали, що хочуть звернутися до Кабміну, Мінінфраструктури, Офісу президента і центрального керівництва СБУ для пошуку «цивілізованих шляхів співпраці».

Нагадаємо, у жовтні 2020 року НАБУ і СБУ проводили обшуки у справі про збиток Дунайському пароплавству. Тоді на обшуки відреагував міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: